Krista Audere är utsedd till vinnare i årets dirigenttävlingen Eric Ericson Award

Igår söndagen den 24 oktober 2021 på Berwaldhallen i Stockholm utsågs Krista Audere till vinnare i årets dirigenttävlingen Eric Ericson Award 2021

– Av över 90 sökande från hela världen har vi en finalist i den prestigefulla tävlingen Eric Ericson Award: Krista Audere. Vinnaren dirigerade Radiokören i finalkonserten och framförde Lars Johans Werles Canzone 126 di Francesco Petrarca. Stort grattis!, skriver arrangören.

Juryns motivering lyder:

Med enastående energi och dynamisk poetisk kvalitet åstadkom vår vinnare ett magiskt framförande. Med rik fantasi och stort mod inspirerade och engagerade vår vinnare sångarna. Redan på internationell nivå och med en lysande framtid som framstående professionell kördirigent är det en sann glädje att få presentera vinnaren av Eric Ericson Award 2021: Krista Audere!

Som vinnaren av årets Eric Ericson Award kommer Krista Audere att ge konserter med flera av Europas främsta radiokörer. Följande körer har accepterat att ta emot vinnaren av Eric Ericson Award 2021 under någon av deras kommande säsonger: BBC Singers, Franska Radions kör, RIAS Kammarkör i Berlin, Nederländska Radions kör, Bayerska Radions kör, Rumänska Radions akademiska kör, ERT Grekiska Radions kör, Sveriges Radiokören, MDR Mittyska Radions kör i Leipzig och Ungerska radiokören. Samt ska hon erhålla en prissumma på 100 000 SEK som tillhandahålls av Rosenborg Gehrmans Stiftelse.

Tävlingen Eric Ericson Award arrangeras av Sveriges Radio i regi av Berwaldhallen, och i samarbete med Kungl. Musikaliska Akademien, Rosenborg Gehrmans Stiftelse samt Europeiska radio- och TV-unionen (EBU). Tidigare vinnare är Peter Dijkstra (2003), Martina Batič (2006) och Kjetil Almenning (2009).

Finalisterna i Eric Ericson Award

I finalen deltog tre finalister: Krista Audere, Julia Selina Blank och Harry Bradford varav Krista Audere blev vinnaren. Dirigenterna får nu ladda inför finalen på söndag 24 oktober då de möter Radiokören och publiken i Berwaldhallen.

Kungliga Musikaliska Akademien

Susanne Rydén, f.d operasångerska (sopran) är VD & Preses för Kungliga Musikaliska Akademien, och ledar styrelsearbete med bland andra Joakim Milder, Vice preses, professor, saxofonist, samt Stefan Parkman, Vice preses, professor, dirigent med fler. H.M. Konung Carl XVI Gustaf är Akademiens beskyddare, och Förste ledamöter tillsammans med H.M. Drottning Silvia , H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Christina Fru Magnuson.

Published by Stockholms Nyheter

Empaah Empaah och Empa Empa är mina internet och facebook namn. Också Fana Fanasame och Paah1824.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: