Den Svenska regeringen: “Nu är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att hjälpa Ukrainas befolkning”

Nu är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att hjälpa Ukrainas befolkning sa Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman och Migrationsverkets GD Mikael Ribbenvik när de träffade pressen på fredagen den 25 februari 2022 med anledning av Rysslands invasion av Ukraina.


– Vi ska ta vårt ansvar och Sverige står redo att hjälpa Ukraina på alla sätt vi kan, oavsett om det är humanitärt eller på andra sätt. Vi är också beredda att hjälpa de länder dit flyktingar främst kommer att söka sig till. Ukrainakrisen visar än en gång visar hur viktigt och brådskande det är att avsluta förhandlingarna om migration- och asylpakten och att EU-länder gemensamt tar ansvar, sade Anders Ygeman, integrations- och migrationsminister vid pressträffen.

Under pressträffen berättade Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik att myndigheten står i direkt kontakt med sina kollegor i de länder som gränsar till Ukraina som inte har sett några stora rörelser mot Sverige ännu skriver på Regeringskansliets hemsida.

Published by Stockholms Nyheter

Empaah Empaah och Empa Empa är mina internet och facebook namn. Också Fana Fanasame och Paah1824.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: