Årets första partiledardebatt på onsdag den 12 januari

Riksdagen firade demokratin med festföreställning

Talman Andreas Norlén under en guldregn

Nu är det dags för årets första partiledardebatt. På onsdag den 12 januari 2022 hålls årets första partiledardebatt då partiledarna för riksdagspartierna får chansen att argumentera för den politik de står för.

Tid: Onsdagen den 12 januari klockan 9.00.
Plats: Kammaren, Allmänhetens entré, Riksgatan 3, Stockholm.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller
Riksdagen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för minskad smittspridning av covid-19. En maxgräns på 50 personer gäller för riksdagens åhörarläktare. Besökare placeras på ett sådant sätt att avstånd kan hållas. Vaccinationsbevis krävs inte.

Fyra partiledardebatter under ett riksmöte
Det hålls vanligen fyra partiledardebatter under ett riksmöte – i september, november, januari och juni. Partiledardebatten i november är en EU-politisk debatt.

Öppen för allmänhet och media
Partiledardebatten är öppen för allmänhet och media. Den tolkas till teckenspråk och engelska och sänds via webb-tv. Debatten går att se både direkt och i efterhand.

Riksdagen firade demokratin med festföreställning

Igår, måndagen den 10 januari 2022 var det precis hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i Sveriges riksdag och det historiska datumet uppmärksammades av riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” som sändes på SVT.

– Vår demokrati är verkligen värd att fira. Det känns fantastiskt att nu få bjuda in till en festföreställning på dagen hundra år efter att de första kvinnorna tog säte i riksdagen. Jag hoppas att många kommer att se den, säger Andreas Norlén, talman och ordförande i kommittén för riksdagens demokratijubileum.

Föreställningen genomförs på Annexet i Stockholm. På scenen kommer artister, dansare, kör och orkester att framföra en berättelse om Sveriges väg till demokrati och tiden därefter fram till våra dagar. I föreställningen medverkade bland andra Sarah Dawn Finer, Björn Dixgård, Janice, Susanna Stern, Elin Bemark, John Lundvik, Jill Johnson, Rebecka Törnqvist med Daniel Ögren och Adolf Fredriks Flickkör. Artisten Elin Bemark ersatte Artisten Laila Adéle.

Andra medverkare
Andra som medverkade i föreställningen var Linus Fellbom (Regi), Ambra Succi (Koreografi) och Hans Gardemar (Kapellmästare och arrangemang ansvarig). Manuset var framtaget av en redaktion under ledning av sekretariatet för demokratijubileet vid Riksdagsförvaltningen.

Published by Stockholms Nyheter

Empaah Empaah och Empa Empa är mina internet och facebook namn. Också Fana Fanasame och Paah1824.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: